Cestná doprava

NDS zrušila tender na asistenciu pre tendre na D1

Ani jeden z uchádzačov nesplnil podmienky účasti vo verejnej súťaži na poskytovanie technickej asistencie pri príprave súťažných podkladov pre výber zhotoviteľa stavebných prác a stavebného dozoru pre budúcich päť úsekov diaľnice D1 medzi Žilinou a Ružomberkom.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) zrušila verejnú súťaž na poskytovanie technickej asistencie počas spracovania súťažných podkladov pre výber zhotoviteľa stavebných prác a stavebného dozoru pre budúcich päť úsekov diaľnice D1 medzi Žilinou a Ružomberkom. Diaľničiari tender zrušili so zdôvodnením, že ani jeden z uchádzačov nesplnil podmienky účasti vo verejnom obstarávaní a nepožiadal o nápravu ani nepodal námietky proti rozhodnutiu o vylúčení. Vyplynulo to z oznamu NDS vo Vestníku verejného obstarávania.

NDS vyhlásila uvedenú súťaž v polovici apríla. Predpokladaná cena za poskytovanie asistencie pri príprave súťažných podmienok pre diaľničné tendre bola 190 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Malo ísť o ročnú asistenciu počas spracovania súťažných podkladov pre tendre na výstavbu úsekov D1 Hubová – Ivachnová (15,3 kilometra), Dubná Skala – Turany (16,5 km), Višňové – Dubná Skala (8,1 km), Turany – Hubová (13,6 km) a Lietavská Lúčka – Višňové (5,4 km). 

Z týchto úsekov už NDS začiatkom mája vyhlásila tender na dodanie projektu a výstavbu diaľnice Dubná Skala – Turany. Začiatok výstavby tohto úseku je plánovaný ešte v tomto roku a do užívania by mal byť odovzdaný v roku 2014. Očakáva sa začatie súťaže aj pre úsek Hubová – Ivachnová, pričom práce na stavbe by mali začať tiež v tomto roku a skončiť po roku 2014. Stavby ďalších troch uvedených úsekov majú začať v roku 2012 a ukončené by mali byť v rokoch 2015 až 2017.
 

Prečítajte si aj

Back to top button