Cestná doprava

NDS chce dobudovať oplotenie na úsekoch diaľnice D1

Doplnenie oplotenia na úsekoch diaľnice D1 Trnava – Horná Streda a Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok môže podľa predpokladov stáť 2,23 mil. eur a 700 tis. eur.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. vyhlásila verejné súťaže na dobudovanie oplotenia na dvoch úsekoch diaľnice D1. Predpokladaná cena za vykonanie týchto prác na úseku diaľnice Trnava – Horná Streda je 2,23 mil. eur a na úseku Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok 700 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Doplnenie oplotenia na oboch diaľničných úsekoch je plánované na dva roky, respektíve trinásť mesiacov a jeho cieľom je zabrániť kolíziám automobilov s divou zverou prebiehajúcou cez diaľnicu. Vybraný dodávateľ zabezpečí výrub stromov a kríkov, ako aj dodávku a montáž oplotenia podľa projektovej dokumentácie. 

Otváranie obálok s ponukami je v oboch prípadoch plánované 20. októbra, pričom o súťažné podklady môžu uchádzači požiadať do 28. septembra. Ponuky budú viazané minimálne do 29. februára 2012. Záujemcovia musia preukázať, že v rokoch 2006 až 2010 uskutočnili stavebné práce rovnakého charakteru ako predmet zákaziek v celkovom objeme minimálne 1 mil. eur, respektíve 200 tis. eur.
 

Prečítajte si aj

Back to top button