Cestná doprava

Ministri zatiaľ peniaze zo svojich eurofondov na diaľnice nepustili

Presun celkovo 350 miliónov eur mali včera do Operačného programu (OP) Doprava odsúhlasiť minister práce Jozef Mihál (SaS) a šéf rezortu školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS).

Zo včerajšieho rokovania vlády však tento materiál, ktorý pripravila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS), stiahli. “Diskusia je ešte stále otvorená, pretože si musíme vyjasniť možnosti realokácie,“ podotkol Mihál. Dodal, že výhradou jeho rezortu je fakt, že objem voľných prostriedkov je v OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia relatívne nízky. „Znamená to, že by sme mohli mať problémy s naplnením našich cieľov rezortu,“ uviedol.

Peniaze budú chýbať aj rezortu školstva, pripustil Jurzyca. „Nepoznám nikoho, kto má toľko peňazí, aby mu žiadne nechýbali, ale vláda má isté priority a medzi tie patrí aj výstavba diaľnic, ale aj podpora vzdelania a vedy,“ pripomenul. Zdôraznil, že bude rešpektovať koaličné rozhodnutie.

Štátny tajomník rezortu dopravy Ján Hudacký (KDH) konštatoval, že ministerstvo bude požadovať realokáciu v objeme až 400 miliónov eur. „Dnes sa nehovorilo o definitívnej sume, my samozrejme vychádzame z uznesenia vlády z 15. decembra minulého roka a trváme na objeme 400 miliónov eur,“ dodal. O tomto materiáli by mali vládni ministri rokovať opäť o týždeň.
 

Prečítajte si aj

Back to top button