Cestná doprava

Mesto vyčlenilo na zimnú údržbu ciest 8,6 milióna Sk

Mesto Nitra vyčlenilo na tohtoročnú zimnú údržbu ciest v meste pod Zoborom zhruba 8,6 milióna Sk (285.467,70 eura), čo je porovnateľné s minuloročnými nákladmi. Mestské služby, ktoré zabezpečujú údržbu vyše 260 kilometrov ciest a 250 kilometrov chodníkov, budú mať k dispozícii 16 rôznych vlastných mechanizmov.

V prípade potreby budú spolupracovať s ďalšími piatimi subdodávateľmi. Zimná sezóna sa oficiálne začína 15. novembra 2008 a potrvá do 15. marca 2009. Operačný štáb Mestských služieb je však pripravený v prípade zhoršenia klimatických podmienok tieto termíny upraviť. 
Prioritu pri údržbe ciest v krajskom meste majú z hľadiska dopravnej dôležitosti všetky ulice, po ktorých je smerovaná mestská autobusová doprava. Na posýpanie ciest majú Mestské služby podľa informácie riaditeľa organizácie Ľudovíta Jančeka pripravených 600 ton soli, 250 ton drviny a 2,5 tony močoviny. Ďalšie dodávky posypového materiálu dokáže správca miestnych komunikácií a chodníkov priebežne zabezpečiť podľa potreby.

Prečítajte si aj

Back to top button