Cestná doprava

Mesto Hlohovec chce ďalšie železničné priecestie

Zaťažkávaciu skúšku má za sebou zrekonštruované železničné priecestie v Hlohovci. Peším i doprave začalo slúžiť už počas uplynulého dušičkového víkendu, pričom Železnice SR (ŽSR) priecestie sprevádzkovali asi päť dní pred pôvodne ohlasovaným termínom ukončenia. 
      

Jeho uzatvorenie trvalo zhruba dva týždne, pričom vyvolalo vlnu nevôle u obyvateľov. Oddelilo totiž jednu z miestnych častí Hlohovca od centra mesta, obyvatelia, ak chceli ísť na úrady alebo do nemocnice, mali podľa obchádzkovej trasy prejsť až niekoľko desiatok kilometrov navyše. Situáciu vyhrotila skutočnosť, že v Hlohovci ide o jediný železničný priechod a iba provizórne vybudovaná cesta odbremenila vodičov od toho, aby nemuseli používať oficiálnu dlhú obchádzkovú trasu. "To chceme zmeniť," povedal primátor Hlohovca Ján Dlhopolček. Uviedol, že samospráva sa chce v blízkej dobe obrátiť na ŽSR so žiadosťou o vybudovanie ďalšieho priecestia. "Okolnosti, ktoré vznikli v uplynulých dňoch sú pre nás ponaučením, druhý priechod chceme riešiť prednostne," dodal primátor. Priecestie i ďalšia prístupová cesta do Hlohovca je nutnosťou aj podľa poslancov mestského zastupiteľstva.
Železničné priecestie uzatvorili 20. októbra, zámerom bola komplexná rekonštrukcia železničného priecestia, pozostávajúca zo sanácie železničného spodku a výmeny štrkového lôžka. Ukončila problémy, ktoré motoristi na priecestí mali. Upravovalo sa  najmä napojenie ciest, práce vyšli ŽSR zhruba 5 miliónov Sk (165.969 eur).

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button