Elektromobilita

MAN chce zákazníkom uľahčiť prechod na elektromobilitu

Pre spoločnosti, ktoré sa rozhodnú zadovážiť si elektrické úžitkové vozidlá, je prechod na e-mobilitu zo začiatku často spojený so značným množstvom plánovania. Aké úlohy môžu elektrické dodávky, autobusy alebo trucky plniť? Kedy a kde ich je potrebné nabíjať? Majú elektrické prípojky dostatočnú kapacitu? Toto sú len niektoré z mnohých otázok, ktoré sa snaží spoločnosť MAN Truck and Bus pomôcť zákazníkom zodpovedať už od roku 2018 aj s pomocou tímu expertov z MAN Transport Solutions.

Nová ponuka riešení nabíjacej infraštruktúry ešte väčšmi uľahčuje prechod na elektrickú mobilitu. Mnohí zákazníci totiž požadujú ucelenú ponuku, ktorá okrem elektrických vozidiel zahŕňa i nabíjaciu infraštruktúru. Teraz na môžu spoľahnúť na overených partnerov spoločnosti MAN. Nová ponuka nabíjacích staníc vznikla v spolupráci s partnerskými spoločnosťami Heliox (Holandsko) a SBRS (Nemecko). Výhoda pre zákazníkov značky MAN spočíva v tom, že nabíjacie stanice im dodá priamo obchodná organizácia MAN. Inými slovami: klient potrebuje mať kontakt iba s jednou firmou a svoje elektrické vozidlá aj ideálny koncept pre nabíjanie dostane z jedného zdroja.

Nová ponuka je dostupná v 28 európskych krajinách. Pokrýva široké spektrum požiadaviek: od mobilných nabíjacích jednotiek až po riešenia pre veľké flotily. Mobilné nabíjacie stanice sa dajú flexibilne využiť v depe a nie sú inštalované na trvalom mieste. Riešenia pokrývajú škálu výkonov od 25 do 300 kW. To umožňuje vytvoriť pre každého zákazníka projekt na mieru pripravený aj pre budúcnosť. Z jednej stanice možno nabíjať aj viacero vozidiel. Nabíjacie stanice sú vyrábané podľa najprísnejších štandardov a ich prevádzka je mimoriadne hospodárna. Firmy Heliox alebo SBRS na požiadanie poskytnú aj ich inštaláciu a servis. Hlavnou prioritou je dostupnosť nabíjacej infraštruktúry v kombinácii s elektrickými vozidlami značky MAN.

„Sme si istí, že zákazníci od nás očakávajú ucelenú ponuku riešení pre elektrickú mobilitu. Okrem komplexného poradenstva, ako začať využívať úžitkové vozidlá na elektrický pohon, to zahŕňa aj služby spojené s nabíjaním a otázkami energie. Naším cieľom preto je, aby prechod našich zákazníkov na e-mobilitu bol čo najspoľahlivejší, najmenej komplikovaný a nákladovo efektívny,“ ohodnotil novú ponuku Stefan Sahlmann, vedúci oddelenia MAN Transport Solutions.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button