Cestná doprava

HCS Slovakia – váš svet nadstavieb a hydrauliky

HCS Slovakia – váš svet nadstavieb a hydrauliky. HCS Slovakia, s. r. o., je odborníkom na hydraulické systémy, venuje sa výrobe a servisu širokého sortimentu produktov, od výroby a montáže nadstavieb na úžitkové vozidlá cez servis a opravy hydraulických zdvíhacích zariadení až po nadstavby a doplnky na offroadové vozidlá a pneumatiky.

Popri valníkových nadstavbách a sklápačoch na malé úžitkové vozidlá v spoločnosti montujú aj hydraulické ruky a vyrábajú špeciálne odťahové vozidlá. V rámci témy však chceme orientovať pozornosť na výrobu a montáž nadstavieb pre distribúciu potravín, od skriňových, pekárenských až po izotermické. Do tejto skupiny spadajú aj termoizolačné výplne do vanov aj s agregátmi pre mestský rozvoz potravín s regulovanou teplotou. HCS Slovakia dokáže uspokojiť aj tie najnáročnejšie požiadavky distribučných a dopravných spoločností.

Valník so zhrňovacou plachtou

IZO FNA skriňové nadstavby

Základom je hliníkový pomocný rám nadstavby, na ktorý sa osadí izolovaná hladká alebo protišmyková podlaha hrúbky 50 mm s liatou povrchovou úpravou. Proti poškodeniu stien nadstavby sa montuje okopový hliníkový plech do výšky 180 mm od podlahy. Panely nadstavby sú vyrobené zo samonosných polyuretánových panelov v hrúbke 40/60 mm, obojstranne sú opláštené tenkým laminátom hrúbky 2 mm a majú bielu farbu RAL 9010. Vonkajšie rohové profily a lišty sú hliníkové. Predné čelo je vystužené a pripravené na montáž chladiarenského agregátu.

Podľa požiadaviek zákazníka sú na bočných stenách umiestnené úchytné pásy. Rám dverí a všetky kovania sú nerezové, zadné dvere dvojkrídlové, uzatváranie je tyčové – nerezové PUSH, pánty dverí 3 + 3 z nerezu. Na ráme dverí sa nachádzajú dorazové gumy, pri všetkých nadstavbách je pod pravým krídlom dverí vysúvateľný nástupný schodík. Tesnenie dverí je gumové. Podľa priania klienta sa umiestňujú bočné jednokrídlové dvere. Pri otvorených dverách sa jednotlivé krídla zaisťujú pákovými aretáciami umiestnenými na bočnej strane nadstavby. Vnútorné LED osvetlenie nadstavby sa ovláda vypínačom z kabíny vodiča, vonkajšie LED osvetlenie je umiestnené podľa platnej vyhlášky.

FRC skriňová nadstavba s hydraulickým čelom

IZO FRC skriňové nadstavby

Majú pomocný hliníkový alebo oceľový žiarovo zinkovaný rám. Izolovaná samonosná 100 mm hrubá podlaha s liatou povrchovou úpravou je hladká alebo protišmyková. Okopový hliníkový plech sa kladie do výšky 180 až 270 mm od podlahy. Panely nadstavby sú vyrobené zo samonosných polyuretánových panelov, obojstranne sú opláštené tenkým laminátom hrúbky 2 mm, majú bielu farbu RAL 9010.
Hrúbka panelov je 80/100 mm. Ďalšie parametre Ľahké skriňové nadstavbysú zhodné s predošlou nadstavbou.

Ľahké skriňové nadstavby

Majú tiež montovaný hliníkový pomocný rám. Podlaha je z vodovzdornej protišmykovej preglejky, skrutkovaná do spodného rámu a utesnená silikónom. Bočné steny a predné čelo sú vyrobené z PES panelov hrúbky 20 mm. Panel tvorí obojstranný laminát s hrúbkou 2 mm + extrudovaný polykarbonát. Polykarbonátové jadro je extrémne odolné proti nárazu a lomu, ďalej proti vode, plesni a hubám, je v bielej úprave RAL 9010 s UV faktorom.

Strechu tvoria hliníkové profily a laminát ako presvetľovací panel. Vonkajšie lišty a rohové profily nadstavby sú hliníkové. Na vnútornej strane panelov je od podlahy do výšky 260 mm okopový plech. Panely nadstavby sú z oboch strán hladké. Zadné dvojkrídlové dvere sú osadené v hliníkovom ráme. Za príplatok sú v ponuke doplnky, ako hydraulická zdvíhacia plošina Dhollandia, spojlerová súprava Pony a ďalšie.

Pekárenské skriňové nadstavby

Nadstavba je vyrobená zo sendvičových PU panelov hrúbky 25 mm, laminát – polyuretán – laminát. Hliníkové okopové plechy do výšky 180 až 260 mm od podlahy dopĺňajú tri rady hliníkových pásov po bočných stenách. Zadné dvojkrídlové dvere majú tyčový uzáver 16 mm DELTA – kovania sú nerezové. V stenách nadstavby sú štyri vetracie mriežky, strešný ventilátor sa ovláda z kabíny vodiča.

Servis

HCS Slovakia sa špecializuje aj na servis a opravy hydraulických zdvíhacích zariadení za výhodné ceny. Servis vykonávajú buď v servisnom stredisku v Pezinku, alebo formou výjazdu priamo ku klientom. Servisujú hydraulické žeriavy všetkých značiek, nosiče kontajnerov, pracovné plošiny, sklápače aj zdvíhacie plošiny. Na tieto produkty vykonávajú aj revízie.

Maximálne výhody

„Výhodou našej spoločnosti je stabilné zázemie firmy s kvalifikovanými pracovníkmi, flexibilita a ústretovosť voči zákazníkom a tiež veľmi efektívna a rýchla montáž pri zachovaní vysokej kvality práce. O tom sa už presvedčilo množstvo klientov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a okolitých krajinách EÚ, kam chodíme montovať,“ hovorí konateľ Mgr. Martin Supek. A dodáva: „Snažíme sa maximálne vyhovieť všetkým požiadavkám zákazníkov a uspokojiť ich v plnej miere, aby boli finančné prostriedky efektívne investované do produktov, ktoré im spoľahlivo budú slúžiť, prinášať profit, a aby sa k nám opäť ako spokojní zákazníci vracali.“

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button