Cestná doprava

Doprastav zrekonštruuje v Martine viac ako 800 metrov cesty I/65

Spoločnosť Doprastav zrekonštruuje v Martine viac ako 800 metrov cesty I/65. Investícia v objeme 179.000 eur bez DPH je rozdelená na tri etapy a ukončiť by ju mali najneskôr do 20. decembra 2019. Na tlačovej konferencii o tom v stredu v Martine informoval riaditeľ Závodu Žilina spoločnosti Doprastav Martin Beniač.

Doplnil, že najskôr sa odfrézujú obrusná a časť ložnej vrstvy, položia sa nové asfaltové vrstvy a potom sa obnoví vodorovné dopravné značenie. „Práce budú postupne v troch úsekoch v dĺžke 215 metrov, 330 metrov a 293 metrov. Opravovať sa bude za dočasného obmedzenia dopravy v jednom jazdnom pruhu s regulovaním dopravy regulovčíkmi,“ uviedol Beniač s tým, že ak nedôjde k mimoriadnymi situáciám, práce ukončia ešte pred Vianocami – 15. decembra.

Primátor Martina Ján Danko zdôraznil, že stav ciest v Martine je dlhodobo neudržateľný. „Kvôli predošlým rekonštrukciám cesty I/65 bola takmer celá doprava usmernená priamo do mesta, čo sa podpísalo na stave ciest vnútorného okruhu. Látanie výtlkov a dočasné zalievanie najväčších rán rozhodne nie je cestou a komplexná rekonštrukcia je jednoducho nevyhnutná. Som rád, že aj moja intervencia na Ministerstve dopravy a výstavby pomohla a Slovenská správa ciest môže začať s prácami aj v Martine,“ povedal Danko.

„Chceli by sme všetkých obyvateľov a návštevníkov Martina požiadať o trpezlivosť. Ak chceme, aby sa stav ciest v našom meste zlepšil, nezaobíde sa to bez obmedzení. Slovenskej správe ciest aj spoločnosti Doprastav ponúkneme maximálnu súčinnosť a urobíme všetko preto, aby rekonštrukcia skončila čo najskôr,“ dodal martinský primátor.

Prečítajte si aj

Back to top button