Cestná doprava

DKV zjednodušuje platby mýta v pobaltských krajinách

DKV ponúka v rámci svojich mýtnych služieb online správu elektronických známok pre Estónsko, Lotyšsko a Litvu.

DKV Euro Service, popredný poskytovateľ služieb pre dopravcov, zjednodušuje platby mýta v pobaltských krajinách. Po novom umožňuje online objednávky elektronických známok pre Estónsko, Lotyšsko a Litvu prostredníctvom internetového portálu A-Toll. K dispozícií je taktiež aplikácia pre smartfóny. Úhrada poplatkov prebieha bezhotovostne v režime PostPay.

„Pobaltské štáty hrajú dôležitú úlohu predovšetkým v tranzitnej doprave. Som rád, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť pohodlné objednávky a správu známok pre všetky tri krajiny prostredníctvom jedného portálu. Dopravné firmy určite ocenia aj transparentné vyúčtovanie poplatkov za mýto na jednej faktúre,“ hovorí Ondřej Pavlík, regionálny riaditeľ DKV Euro Service pre východnú Európu.

V Estónsku musia platiť mýto všetky vozidlá nad 3,5 tony, v Lotyšsku nad 3,0 tony. V Litve sa mýtna povinnosť vzťahuje nielen na nákladné autá, ale aj na autobusy s ôsmimi a viac sedadlami. Poplatky závisia od času, emisnej triedy, v niektorých prípadoch aj od počtu náprav. Pre úhradu mýta sú k dispozícií denné, týždenné, mesačné, štvrťročné a ročné známky. Mýtne kontroly sa realizujú na hraničných priechodoch alebo kontrolnými hliadkami na území jednotlivých krajín. Overovanie prebieha na základe poznávacích značiek.

Na internetový portál A-Toll sa možno zaregistrovať prostredníctvom stránky DKV. Pre zadávanie objednávok jedným alebo viacerými užívateľmi si firma môže nastaviť ľubovoľný počet prístupov. Okrem toho je možné vodičom vytvoriť špeciálny prístup prostredníctvom mobilnej aplikácie. Užívatelia internetového portálu A-Toll sú priebežne informovaní o stave svojich známok. V prípade, že je potrebné zaistiť novú známku, dostanú včas pripomienku. 

Prečítajte si aj

Back to top button