Elektromobilita

DKV Mobility spolupracuje so spoločnosťou OrangeGas v oblasti alternatívnych palív

DKV Mobility, popredný európsky poskytovateľ služieb mobility, a spoločnosť OrangeGas (OG) uzavreli v januári 2022 dohodu o spolupráci.

Táto pôvodne holandská spoločnosť sa špecializuje na ekologické palivá, ako je stlačený zemný plyn (CNG), skvapalnený zemný plyn (LNG), HVO (syntetická nafta) a vodík. Prevádzkuje tiež sieť nabíjacích staníc. Zákazníci spoločnosti DKV Mobility tak majú prístup k 220 čerpacím staniciam OG v Nemecku, Holandsku a Švédsku. Celoeurópska akceptačná sieť spoločnosti DKV Mobility sa tak rozrástla na viac ako 19 500 staníc na alternatívne palivá.

„Výrazným rozšírením našej akceptačnej siete pre alternatívne palivá v Európe urýchľujeme prechod na mobilitu šetrnú k životnému prostrediu. Riešime tak jednu z hlavných výziev našej spoločnosti,“ hovorí Sven Mehringer, výkonný riaditeľ divízie Energy & Vehicle Services spoločnosti DKV Mobility, a dodáva: „Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou OrangeGas, ktorá je veľmi profesionálnym poskytovateľom alternatívnych palív, ako sú CNG, HVO, H2, LNG a riešenia na nabíjanie elektrických vozidiel.“

„V spoločnosti DKV Mobility sme našli partnera so silnou a rozsiahlou medzinárodnou akceptačnou sieťou,“ hovorí Wijtze Bakker, vedúci oddelenia rozvoja siete v OG. „Teší nás toto cenné partnerstvo medzi OG a DKV Mobility, ktoré ponúka zákazníkom DKV Mobility prístup do našej siete s čistými palivami,“ dodáva.

Podpora prechodu na palivá a pohony šetrné ku klíme je v súlade s poslaním spoločnosti DKV Mobility: pomôcť urýchliť prechod na nákladovo efektívnu a trvalo udržateľnú budúcnosť mobility. Spoločnosť DKV Mobility má v úmysle stať sa do roku 2023 spoločnosťou s pozitívnym vplyvom na klímu a podporuje svojich zákazníkov v ich úsilí o zníženie emisií CO2 z ich vozových parkov o 30 % do roku 2030 v porovnaní s rokom 2019.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button