Elektromobilita

DKV má vo svojej sieti už 175 000 nabíjacích staníc

DKV Mobility, poskytovateľ služieb pro mobilitu v Európe, ponúka svojim zákazníkom prostredníctvom karty DKV +CHARGE prístup k viac ako 175 000 verejným nabíjacím bodom v celej Európe. Na Slovensku ich je viac ako 400 a ďalšie stále pribúdajú.

„Som rád, že môžeme našim zákazníkom zjednodušiť prechod k elektromobilite a tým ich podporiť v snahe znížiť dopad prevádzky vozových parkov na životné prostredie,“ hovorí Lukáš Ondráček, riaditeľ slovenskej a českej pobočky DKV Euro service.

Prevádzku rozsiahlej siete nabíjačiek zabezpečuje joint venture Charge4Europe*. DKV Mobility prostredníctvom neho spolupracuje na území Európy s mnohými prevádzkovateľmi nabíjacích staníc a roamingovými partnermi. Firemní zákazníci profitujú pri nabíjaní s kartou DKV +CHARGE z transparentného, automatizovaného vyúčtovania od jedného poskytovateľa.

„Unikátne vlastnosti karty je okrem nabíjania elektromobilov možné využiť aj na tankovanie konvenčných palív. To ocenia predovšetkým firmy so zmiešanými vozovými parkmi alebo s hybridnými vozidlami,“ dopĺňa Lukáš Ondráček.

Pre DKV Mobility je budovanie siete nabíjacích staníc zároveň cestou k dosiahnutiu vlastných ambicióznych cieľov z hľadiska ochrany klímy. Spoločnosť pracuje na tom, aby sa do roku 2023 stala klimaticky pozitívnou a znížila intenzitu emisií CO2 svojich zákazníkov o 30 percent.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button