Cestná doprava

Na Račianskej ulici v Bratislave pribudne nová svetelná križovatka

Na jednom z hlavných dopravných ťahov v Bratislave, na Račianskej ulici, pribudne už čoskoro nová svetelná križovatka.

Jej vybudovanie súvisí s plánovanou výstavbou nového obytného súboru Malé Krasňany. Informuje o tom bratislavská mestská časť Rača na svojej webovej stránke.
 
Rekonštrukciou križovatky Račianska – Malé Krasňany sa rozšíri ulica v danom úseku o odbočovací pruh, vybuduje sa križovatka so svetelným riadením a zrekonštruuje sa aj električkové priecestie. 
 
Kvalitu dopravy bude zvyšovať systém preferencie električkovej dopravy a čiastočne odhlučnený povrch električkového prejazdu,“ píše sa na webovej stránke Rače. Súčasťou prác má byť aj dobudovanie cyklistického napojenia Račianskej ulice na cyklotrasu Jurava. Táto investícia by mala celkovo stáť okolo 1,2 milióna eur.
 
S výstavbou križovatky súvisí aj dopravná uzávera. Doprava bude presmerovaná popred vozovňu Krasňany, kde v tomto období vznikne dočasná spevnená komunikácia,“ informuje samospráva.
 
V priebehu veľkonočných sviatkov bude v danom úseku na nevyhnutný čas obmedzená električková doprava. Počas výluky bude náhradná doprava zabezpečená autobusmi. Výkopové práce by mali trvať do konca mája.
 
Podľa starostu Rače Petra Pilinského by sa v budúcnosti prostredníctvom novej komunikácie vedúcej k lokalite Malé Krasňany mala prepojiť Račianska s Horskou ulicou vedúcou k lokalite Slanec, čím by sa podľa jeho slov výrazne odľahčila intenzita dopravy na Peknej ceste v rannej a poobedňajšej špičke.

Prečítajte si aj

Back to top button