Cestná doprava

V úseku Lehnice – Kvetoslavov ŽSR opravia priecestie, budú obmedzenia

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú v sobotu (17.10.) opravné, udržiavacie práce na železničnom priecestí v medzistaničnom úseku Lehnice – Kvetoslavov.

Ako uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, z dôvodu uvedených opravných prác je potrebná cestná uzávera priecestia nepretržite od 17. do 21. októbra. Na uvedenom priecestí ŽSR zrealizujú udržiavacie opravné práce zahŕňajúce výmenu koľajového roštu, štrkového lôžka a zriadenie nového asfaltového povrchu priecestia.
 
„Dôvodom týchto prác je zhoršujúci sa stav železničného zvršku priecestia, vrátane samotného povrchu priecestia. Počas výlukovej činnosti bude cez rozpracovaný úsek zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 30 km/h,“ ozrejmila hovorkyňa s tým, že práce vykonávajú zamestnancami ŽSR a sú financované z vlastných zdrojov ŽSR.  
 
Podľa ďalších slov Pavlikovej medzistaničný úsek Lehnice – Kvetoslavov sa nachádza na jednokoľajnej trati Bratislava-Nové Mesto – Dunajská Streda – Komárno, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca RegioJet.      
 
Dodala, že ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku udržiavacích opravných prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button