Cestná doprava

Cantery doplnené koľajovými kolesami britským železniciam

Údržba železníc vo Veľkej Británii zabezpečovaná vozidlami Fuso Canter.

Údržbu železníc vo Veľkej Británii budú prvýkrát zabezpečovať vozidlá Fuso Canter 4×4 s hydraulicky spúšťanými koľajovými kolesami pred prednou i zadnou nápravou, spôsobilé tak nielen pre jazdu po cestách, ale aj koľajniciach. Urýchli (odpadne prekladanie materiálov z bežných vozidiel na koľajové) a uľahčí to prácu opravárskych čiat, zvýši jej účinnosť a železniciam zníži prevádzkové náklady.
Z dvadsiatich 6,5-tonových špeciálnych Canterov s dostatočne výkonným pre cesty aj trate: dieselovým 4-valcom 2,998 litra (129  kW/175 k; 430 Nm) a pohonom všetkých štyroch kolies bude mať štrnásť vozidiel skriňovú nadstavbu.
 
Môžu v nej prepravovať celú údržbársku čatu s vyhovujúcim priestorom na náklad, výbavu i náradie, vrátane zváračského. Šesť zvyšných vozidiel dostane nadstavbu so žeriavovým ramenom. Určené sú najmä pre ukladanie, prípadne zdvíhanie na trati ťažkých podvalov a koľajníc.
 
Na prestavbe špeciálnych vozidiel Fuso Canter 4×4, flexibilne využiteľných pre údržbu železníc, sa podieľal tiež britský výrobca. Samotná prestavba si vďaka malej svetlej výške Cantera vyžiadala len relatívne malé zásahy do celkovej konštrukcie vozidla.
 

Prečítajte si aj

Back to top button