Cestná doprava

Súťaž Drivers’ Fuel Challenge pre región strednej a východnej Európy otvorená

S cieľom ukázať, že vhodný štýl jazdy môže výrazne šetriť životné prostredie ako aj zvýšiť úsporu prevádzkovateľov nákladných vozidiel, a tak zdôrazniť dôležitú úlohu vodiča pri úspore paliva, spoločnosť Volvo Trucks, región strednej a východnej Európy, aj tento rok pokračuje v projekte Drivers’ Fuel Challenge.

Súťaž, ktorá bude prebiehať v krajinách regiónu CEE v období od marca do decembra 2013, bude mať finále v Chorvátsku. Tu bude vyhlásený víťaz The Drivers’ Fuel Challenge 2013 a bude mu odovzdaná cena – úplne nové osobné vozidlo Volvo V40.
 
Volvo Trucks venuje veľkú pozornosť otázke palivovej úspory ako prostriedku, ktorý zabezpečí výrazné šetrenie tak pre životné prostredie ako aj pre zákazníkov. Spoločnosť preto neustále vyvíja nové produkty a služby, zamerané na pomoc zákazníkom pri úspore paliva. Avšak nech je technológia nákladného vozidla akokoľvek pokroková, vodič je stále kľúčovým faktorom, ktorý ovplyvňuje palivovo efektívnu prepravu.
Aby sa zdôraznilo, že vodič je tým najrozhodujúcejším faktorom, pokiaľ ide o zníženie spotreby paliva a teda aj zníženie emisií, spoločnosť Volvo Trucks, región strednej a východnej Európy, aj tento rok pokračuje v súťaži Drivers‘ Fuel Challenge.
Súťaž, ktorá mala v minulom roku takmer 1600 účastníkov, je už otvorená pre súťažiach v roku 2013 – profesionálnych vodičov nákladných vozidiel, ktorí chcú dokázať ako hospodárne jazdia.
Organizátori tohto ročníka súťaže očakávajú, že počet účastníkov výrazne prekročí už aj tak pôsobivé číslo z roku 2012. „Z krajín, ktoré sa súťaže zúčastnili v minulom roku, sme zaznamenali obrovské nadšenie, čo naznačuje, že o úspornú jazdu je veľký záujem zo strany vodičov ako aj spoločností, ktoré zastupujú,“ hovorí Andreas Wahlgren, Riaditeľ marketingu a komunikácie Volvo Trucks, región CEE a zároveň vedúci projektu tejto súťaže. „Efektívna jazda s úsporou paliva prináša výsledky vo forme zníženia emisií a lepšej palivovej hospodárnosti,“ pokračuje.
V období od marca do septembra 2013 bude prebiehať séria miestnych kvalifikácií vo všetkých zúčastnených krajinách regiónu strednej a východnej Európy* vrátane Slovenska. Po týchto miestnych kvalifikáciách budú nasledovať národné finále, na ktorých budú ocenení víťazi súťaže na národnej úrovni. Na Slovensku sú kvalifikačné jazdy naplánované na mesiac jún, a to vždy počas pracovných dní. Slovenské finále sa uskutoční 21.9.2013 v Truck Center Senec.
V októbri sa všetci národní šampióni v hospodárnej jazde stretnú na veľkom finále The Drivers‘ Fuel Challenge 2013, ktoré sa tento krát bude konať v chorvátskom meste Opatija. Na pretekárskej dráhe Grobnik si medzi sebou zmerajú  svoje sily a schopnosti, aby jeden z nich získal titul šampióna súťaže Drivers‘ Fuel Challenge 2013 spoločnosti  Volvo Trucks, región strednej a východnej Európy a zároveň získal hlavnú cenu – úplne nový osobný automobil Volvo V40.  
Ocenenia získajú aj majitelia firiem reprezentovaných vodičmi, ktorí sa umiestnia na prvých troch miestach na finále v Chorvátsku.
Počas kvalifikačných kôl na lokálnych úrovniach ako aj na finále Market CEE budú všetci súťažiaci jazdiť na úplne novom Volvo FH – nákladnom vozidle, ktoré nastavuje nové svetové štandardy v odvetví vozidiel diaľkovej dopravy pokiaľ ide o úsporu paliva, manipuláciu a bezpečnosť.
Viac podrobností o súťaži, vrátane pravidiel, podrobného programu, časového rozvrhu a postupu prihlásenia sa do súťaže pre Slovensko nájdete na:
The Drivers‘ Fuel Challenge 2013 je súčasťou obchodnej a komunikačnej kampane „Každá kvapka sa počíta“, v rámci ktorej sa nákladné vozidlo Volvo FH ponúka so špeciálnymi balíkmi. Tieto obsahujú celý rad vlastností a služieb spoločnosti Volvo Trucks zameraných na úsporu paliva, ktoré ešte zvýšia ziskovosť prepravných firiem. Cieľom spoločnosti Volvo Trucks je ukázať, že na dosiahnutie výraznej úspory spotreby paliva stačia relatívne jednoduché opatrenia.               
* Krajiny regiónu strednej a východnej Európy:
Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Chorvátsko, Estónsko, Maďarsko, Kosovo, Lotyšsko, Litva, Macedónsko, Moldavsko, Čierna Hora, Poľsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko.

Súťaž Drivers‘ Fuel Challenge by Volvo Trucks – Fakty
Celosvetovú súťaž Drivers‘ Fuel Challenge – v ktorej profesionálni vodiči nákladných vozidiel súťažia v palivovo najefektívnejšej a najhospodárnejšej jazde odštartovala spoločnosť Volvo Trucks v roku 2011. Jej hlavným cieľom bolo vyzdvihnúť dôležitosť vodičov v úspore paliva. Táto aktivita, ktorá sa v tom čase organizovala ako celosvetová akcia, sa ukázala ako veľký úspech a vzbudila výrazný záujem najmä v regióne strednej a východnej Európy, kde sa stala každoročným podujatím. Poľský vodič Paweł Ozimek zo spoločnosti EPO-Trans Logistic súťaž vyhral v minulom roku, keď preukázal svoje bezkonkurenčné schopnosti vo finálovom kole. Podarilo sa mu udržať dokonalú rovnováhu rýchlosti, času a spotreby paliva, pričom dosiahol spotrebu len 22,2 litrov/100km.


Prečítajte si aj

Back to top button