Elektromobilita

14 plne elektrických vozidiel DAF na zber odpadu

14 plne elektrických vozidiel DAF na zber odpadu. Firma pre nakladanie s odpadom Cure prevzala dodávku 7 plne elektrických nákladných vozidiel DAF CF na zber odpadu. Tiché vozidlá 6×2 s nulovými emisiami, ktoré sú vybavené plne elektrickými bočnými nakladačmi VDL, sa použijú na zber domového odpadu v mestách Eindhoven, Valkenschward a Geldrop-Mierlo.

Firma pre nakladanie s odpadom Cure je spoločný podnik, do ktorého sa zapájajú miestne orgány v Eindhovene, Geldrop-Mierle a Valkenschwave. Spoločnosť zbiera odpad z takmer 150 000 domácností vrátane všeobecného odpadu, papiera, plastu, skla a organického odpadu. Firma pre nakladanie s odpadom Cure prevádzkuje aj štyri recyklačné centrá v regióne Eindhoven.

Prečítajte si aj

Ďalších 7 elektrických nákladných vozidiel DAF je už na ceste

Nedávno dodané vozidlá sú vybavené elektrickým bočným nakladačom VDL, ktorý umožňuje, aby boli odpadové nádoby vyprázdnené potichu a plne automaticky do tela vozidla CF Electric. Firma pre nakladanie s odpadom Cure čoskoro dostane dodávku ďalších 7 nákladných vozidiel DAF CF Electric, z ktorých šesť bude vybavených plne elektrickým zadným nakladačom. Siedme vozidlo bude vybavené systémom čistenia na čistenie povrchových aj podzemných odpadových nádob.

14 plne elektrických vozidiel DAF na zber odpadu

Udržateľnosť ako ambícia

„Snažíme sa pracovať čo najudržateľnejším spôsobom. A táto séria úplne elektrických nákladných vozidiel CF Electric dokonale zodpovedá tejto ambícii,“ hovorí Frans van Strifp, riaditeľ firmy pre nakladanie s odpadom Cure. „Nákladné vozidlá zabezpečujú tichý zber odpadu s nulovými emisiami, čo je skvelá správa pre obyvateľov miest Eindhoven, Valkoenskaard a Geldrop-Mierlo. A naša úplne nová nabíjacia stanica nám umožňuje rýchlo nabíjať viacero vozidiel súčasne.“

O vozidlách modelu DAF CF Electric

V srdci modelu DAF CF Electric je elektrický motor s výkonom 210 kW (vrcholový výkon 240 kW) napájaný 350 kWh (užitočná kapacita 315 kWh) akumulátorom. Vďaka tomu má nákladné vozidlo dojazd približne 200 kilometrov.

14 plne elektrických vozidiel DAF na zber odpadu

Spoločnosť DAF: Elektrické riešenia na každé použitie

Spoločnosť DAF ponúka komplexnú sériu plne elektrických vozidiel. Nákladné vozidlá majú dojazd 200 až 500 kilometrov. V závislosti od modelu, sú určené na používanie v mestských, regionálnych a národných prostrediach. Spoločnosť DAF dodáva nielen prvotriedne elektrické nákladné vozidlá, ale aktívne podporuje aj zákazníkov formou poradenstva pri nákupe na mieru, prostredníctvom používania moderných modelov simulácie trás, ktoré zabezpečujú hladký prechod na elektrické nákladné vozidlá s nulovými emisiami. Spoločnosť DAF tiež ponúka svojim zákazníkom kompletný balík špecifických služieb vrátane nabíjacích staníc PACCAR a školení o riadení elektrických vozidiel.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS
Back to top button