Cestná doprava

Od septembra bude autobusová linka 123 jazdiť do Záhorskej Bystrice

V Bratislave bude od začiatku septembra jazdiť autobusová linka MHD 123 do Záhorskej Bystrice, smerom na Dúbravku a cez Bory.

Pôjde aj do Marianky a obslúži aj Strmé vŕšky. Linka 37 sa vráti do svojej pôvodnej trasy bez zachádzky do Marianky a na Strmé vŕšky. Informuje o tom starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa na sociálnej sieti s tým, že sa na tom dohodol s primátorom hlavného mesta Ivom Nesrovnalom.
 
Linka 123 má mať podľa Krúpu od 3. septembra dve trasy. Jednu do Lamača bez Záhorskej Bystrice a druhú do Záhorskej Bystrice bez Lamača. „Trasovanie a intervaly zverejníme, keď ich dostaneme od Dopravného podniku Bratislava. Ďalej sme sa dohodli, že požadovaný priechod pre chodcov pri autobusovej zástavke na Podkerepúškach bude realizovať magistrát. Snahou bude tiež k 3. septembru,“ napísal starosta.
 
Linka 123 momentálne spája Dúbravku s Lamačom. Jej trasa vedie cez Žatevnú, Pekníkovu, Pri kríži, Agátovú, Bory, Staré záhrady, Bakošovu, Podháj, Studenohorskú, Klanec a naspäť. Linka 37 jazdí aktuálne spod Mosta SNP, cez Patrónku a Lamač do Záhorskej Bystrice, Marianky a späť.

Prečítajte si aj

Back to top button