Motorizmus

Winterkorn na valnom zhromaždení VW vyzdvihol zásluhy Ferdinanda Piëcha

V Hannoveri, metropole nemeckej spolkovej krajiny Dolné Sasko, v ktorej sa nachádza aj centrála koncernu, sa konalo valné zhromaždenie akcionárov Volkswagenu (VW).

V úvodnom vystúpení šéf koncernu Martin Winterkorn vyhlásil, že kríza vedenia v najväčšom európskom automobilovom podniku bola prekonaná. „Za nami sú – opatrne povedané – pohnuté dni“, povedal a dodal: „Viem, že mnohí z vás si robili starosti o Volkswagen. O podnik, ktorý nám všetkým tak veľmi leží na srdci“. Koncern je však teraz „na ceste v pokojnejších vodách“. Pozornosť sa teraz sústreďuje na podnikanie.
      
Winterkorn vysoko vyzdvihol dlhoročného predsedu dozornej rady VW Ferdinanda Piëcha. „Pre mňa je dôležité, aby som z tohto miesta poďakoval pánovi doktorovi Piëchovi v mene jeho 600.000 zamestnankýň a zamestnancov, ale aj osobne. Ferdinand Piëch v uplynulých piatich desaťročiach formoval automobilový priemysel viac než ktokoľvek iný ako podnikateľ, inžinier, ako odvážny vizionár.
 
Tento koncern a jeho ľudia – a tiež ja – máme za čo pánovi doktorovi Piëchovi ďakovať. To pretrvá. A k tomuto celoživotnému výkonu prechovávame hlbokú úctu“, povedal M. Winterkorn.
      
Winterkorn uviedol, že kríza vedenia nepoškodila podnikateľskú základňu VW. „V minulých týždňoch sa objavili nespočetné interpretácie, špekulácie a aj výmysly. Vy ako naši podielnici musíte vedieť: Volkswagen je v jadre zdravý, dobre nastavený podnik. Podnik, na ktorý môžeme byť hrdí. Podnik s dobrými hospodárskymi výsledkami a prinajmenšom s presne takým výhľadom do budúcnosti“, uzavrel momentálny šéf Volkswagenu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button