Motorizmus

ZKW Slovakia plánuje v Krušovciach expandovať, vytvorí 1000 miest

Spoločnosť ZKW Slovakia plánuje v obci Krušovce rozšíriť svoju výrobu svetlometov pre motorové vozidlá.

V súčasnom areáli preto plánuje v dvoch etapách vybudovať  nové výrobné haly, sklady a administratívnu budovu. Do roku 2015 by v nich malo nájsť prácu 1000 nových zamestnancov. “Orientačné náklady na vybudovanie navrhovanej činnosti sú 12 miliónov eur,“ uvádza sa v zámere, ktorý je momentálne posudzovaný v rámci jeho vplyvov na životné prostredie. Na svojej internetovej stránke ho zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia. 
      
So začiatkom výstavby prvej etapy sa na pozemku s rozlohou viac ako 60.000 štvorcových metrov (m2) počíta v januári budúceho roka. Vybuduje sa nová výrobná hala s plochou takmer 19.000 m2, administratívna budova a dva sklady. S ich dokončením sa ráta v júni 2012, pričom o mesiac neskôr by sa podľa zámeru mala spustiť aj prevádzka. V rámci novej výroby by malo v troch zmenách pracovať 520 výrobných pracovníkov a 80 technicko-hospodárskych zamestnancov. 

V druhej etape bude dobudovaná hala s plochou takmer 10.000 m2 a ďalší sklad. Začiatok výstavby je naplánovaný na november 2014 a ukončenie v marci 2015. Prevádza by sa mala začať o mesiac neskôr v apríli. V rámci druhej etapy sa zvýši počet zamestnancov o 400 osôb.
 

Prečítajte si aj

Back to top button