Motorizmus

Winterkorn povedie Volkswagen až do roku 2016

Šéf správnej rady Volkswagenu Martin Winterkorn zostane na čele Volkswagenu (VW) ďalších päť rokov, až do roku 2016.

Dozorná rada predĺžila zmluvu s Winterkornom o päť rokov, do roku 2016. Terajšie funkčné obdobie sa mu skončí v posledný deň tohto roku. V nedeľu (2.1.) o tom informovalo vedenie koncernu. Šváb je pokladaný za blízkeho spolupracovníka najvplyvnejšieho člena dozornej rady Ferdinanda Piëcha.
      
Najvyšší manažéri VW zvyčajne odchádzajú do dôchodku 65-roční. Winterkorn túto hranicu dosiahne o dva roky. Vlani v októbri však Piëch povedal, že teraz bude múdrejší. V najdôležitejších otázkach sú obaja technicky orientovaní manažéri rovnakého názoru. Ich hlavným zámerom je rast. Koncern sa má stať celosvetovým automobilovým impériom. Bude vyrábať všetky druhy dopravných prostriedkov, ktoré môžu jazdiť po cestách i necestách.

Tento rok sa má do VW začleniť ako jedna z divízií automobilka Porsche. Okrem toho sa plánuje výstavba ďalších závodov vo svete, predovšetkým v Číne a v Spojených štátoch. VW sa má stáť najväčšou automobilkou sveta v roku 2018. Teraz mu patrí tretia pozícia. Pred ním sú japonská Toyota a americký General Motors.
 

Prečítajte si aj

Back to top button