Motorizmus

Vozidlá na CNG poháňajú reprezentantov v kanoistike na divokej vode

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) je generálnym partnerom Majstrovstiev Európy v kanoistike na divokej vode (3. – 6. jún 2010). Slovenskí reprezentanti v kanoistike na divokej vode a rýchlostní kanoisti budú počas tohto leta testovať motorové palivo CNG. Michal Martikán, bratia Peter a Pavol Hochschornerovci, Elena Kaliská, Jana Dukátová, bratranci Ladislav a Peter Škantárovci, ale aj rýchlostní kanoisti – členovia komárňanskej K4 Michal a Richard Riszdorferovci, Erik Vlček a Juraj Tarr na chvíľu vymenia vlastné vozidlá s pohonom na benzín alebo naftu za autá poháňané na CNG – stlačený zemný plyn. 

Vďaka partnerstvu s SPP budú mať na testovanie CNG k dispozícii automobily ako: Mercedes Benz B, VW Touran, VW Passat, VW Caddy, Citroën C3, Citroën Berlingo, Opel Zafira, Opel Combo, Fiat Doblo, Fiat Panda alebo Fiat Multipla. Fanúšikovia potom tak jednoducho identifikujú svojich obľúbených športovcov za volantom a to aj vďaka označeniu s ich menom na jednotlivých vozidlách. Tieto automobily budú mať striedavo k dispozícii počas celej letnej sezóny, pričom im budú uľahčovať presuny v rámci ich náročnej športovej prípravy na renomované medzinárodné podujatia, akými sú napr. Majstrovstvá Európy v kanoistike na divokej vode, Veľká cena Komárna v rýchlostnej kanoistike, Majstrovstvá Slovenska v kanoistike na divokej vode v Liptovskom Mikuláši alebo SPP SLOVAK OPEN v kanoistike na divokej vode, ktoré sa aj v tomto roku uskutočnia v areáli vodných športov v Čunove.


Koncom tohto roka členovia komárňanského štvorkajaku slávnostne otvoria aj novú plničku CNG v Komárne, pričom všetci zúčastnení športovci sa 
so svojimi skúsenosťami z testovania CNG ochotne a radi podelia so svojimi fanúšikmi prostredníctvom sociálnych sieti ako je Facebook alebo YouTube. 


Na Slovensku sa podpore využívania zemného plynu v doprave systematicky a dlhodobo venuje iba SPP. SPP podporuje rozvoj využívania CNG na Slovensku, a je pre predstaviteľov samospráv a prepravcov spoľahlivým partnerom pri realizácii zmluvnej dodávky CNG, vrátane prípravy, plánovania a realizácie projektov výstavby plniacich staníc CNG a následne aj ich prevádzky. Zároveň SPP poskytuje odborné poradenstvo pri optimalizovaní nákladov na projekty plynofikácie vozového parku na pohon CNG, pričom súčasťou poradenstva je aj individuálna príprava projektov a prepočty ekonomickej efektívnosti.

 

 

 

 

Prečítajte si aj

Back to top button