Motorizmus

Automobilka Avia sa vracia na ruský trh

Výrobca nákladných vozidiel strednej triedy Avia Ashok Leyland Motors (AALM), s.r.o., Praha-Letňany expanduje na trhy vo východnej Európe.

Do konca prvej polovice tohto roku Avia totiž vybuduje obchodnú sieť v siedmich ruských priemyselných centrách, s centrálou v Moskve, ktorú otvorí začiatkom marca 2010. „Automobilka Avia splnila všetky požiadavky na dovoz a začiatok predaja svojich vozidiel na trhy v Rusku,“ informovala spoločnosť.

Rusko vníma automobilka Avia ako tradičný trh, na ktorý sa teraz vracia „v plnej sile“ s kompletne obnoveným produktovým portfóliom. Do konca tohto roku plánuje spoločnosť Avia získať na ruskom trhu významný podiel najmä predajom vozidiel Avia typu D60, D90 a D120, vo dvoch variantoch plnenia emisnej normy. Prvé vozidlá Avia si budú môcť zákazníci pozrieť už v apríli na výstave úžitkových vozidiel Comtrans 2010 v Moskve, spresnila AALM.

„Dopyt po nákladných vozidlách strednej triedy so zázemím v sieti profesionálnych servisných centier v Rusku stále rastie. Rozhodli sme sa preto vstúpiť na ruský trh a v najbližších mesiacoch otvoríme okrem ruskej centrály v Moskve pobočky aj v Ťumeni, Soči, Petrohrade, Jekaterinburgu, Kazani a Rostove,“ priblížil plán AALM výkonný riaditeľ Marcus Pauels.


Prečítajte si aj

Back to top button