Letecká doprava

V júli vybavilo letisko v Budapešti rekordných 1,5 milióna cestujúcich

Maďarské Medzinárodné letisko Ferenca Liszta v Budapešti vybavilo v júli rekordných 1.512.000 pasažierov, o 13,8 % viac než vlani v júli, informoval v utorok spravodajský server Napi.hu.

Od začiatku tohto roka do júla dosiahol na tomto letisku počet cestujúcich celkom 8,3 milióna, o 14,7 % viac než v rovnakom období vlaňajšieho roka. Obchodný riaditeľ spoločnosti Budapest Airport Kam Jandu v tejto súvislosti poznamenal, že dynamika rastu počtu cestujúcich budapeštianskeho letiska je o polovicu vyššia než celoeurópsky priemer, pričom aj v rámci regiónu strednej a východnej Európy je mimoriadna.
      
Ako dodal, k rastu prispela skutočnosť, že tento rok sú k dispozícii už štyri severoamerické letecké spoje a že letecké spoločnosti už prítomné v Budapešti nasadzujú lietadlá s väčšou kapacitou, prípadne zvýšili počet spojov. V letnom období sa to týka najmä tradičných európskych destinácií a dovolenkových miest na brehoch Stredozemného mora. Vlani využilo Medzinárodné letisko Ferenca Liszta 13 miliónov cestujúcich, tento rok môže ich počet dosiahnuť 15 miliónov, píše server Napi.hu.

Prečítajte si aj

Back to top button