Cestná doprava

Druhé miesto pre DKV v súťaži Digital Leader Award 2018

Koncern DKV MOBILITY SERVICES Group a jeho obchodná spoločnosť DKV Euro Service obsadili druhé miesto v súťaži Digital Leader Award 2018, a to v kategórii Creative Impact. Nezávislá odborná porota, zložená z renomovaných zástupcov podnikateľskej sféry, vedy a médií, ocenila koncern za komplexný prístup v oblasti digitalizácie.

Konfigurácia funkcií palivovej karty a objednávky mýtnych boxov na internete
„Ocenenie je štartovným výstrelom pre náš digitálny obchod,“
hovorí Hendrik Rosenboom, líder pre oblasť digitalizácie a generálny riaditeľ spoločnosti DKV MOBILITY SERVICES BUSINESS CENTER GmbH + Co. KG. „Cieľom prvého digitálneho projektu je zbaviť našich zákazníkov všetkých formulárov a kompletne automatizovať všetky procesy,“ dodáva. Spoločnosť zahájila trojročný program transformácie svojich IT systémov v roku 2016. Jedným z prvých krokov bolo zavedenie platformy vhodnej pre všetky budúce digitálne služby. V aplikácii Digital Front Office si môžu zákazníci sami v reálnom čase nakonfigurovať funkcie svojich palivových kariet a prostredníctvom zákazníckeho portálu si jednoducho a rýchlo objednajú mýtne boxy na internete.

Nové oddelenie pre digitálne riešenia
Spoločnosť DKV Euro Service zároveň založila špeciálne oddelenie pre vývoj nových digitálnych produktov a služieb. Prvými produktmi sú internetový konfigurátor, zahŕňajúci všetky európske mýtne systémy pre nákladné vozidlá vrátane Ruska, a aplikácia Fuel Saver, ktorá analyzuje spôsob šoférovania vodičov nákladných vozidiel. Tato služba na základe výsledkov podporuje hospodárny spôsob jazdy. Úspory paliva môžu dosiahnuť okolo 10 %. Ďalšie digitálne riešenia sú už vo vývoji a aktuálne prebiehajú ich skúšky u zákazníkov DKV.

Súťaž Digital Leader Award oceňuje riadiacich pracovníkov a vedúce osobnosti, ktorí príkladným spôsobom uskutočňujú digitálnu transformáciu svojich firiem. Účelom súťaže je vyjadriť uznanie riadiacim pracovníkom a oceniť ich výnimočné úspechy pri digitalizácii ich firiem. Súťaž Digital Leader Award je iniciatívou spoločností IDG Business Media a Dimension Data.

Prečítajte si aj

Back to top button