Logistika a skladovanie

Prologis znovu pre e-commerce – v Prahe vznikla budova na mieru s rozlohou 30 250 metrov štvorcových

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že dokončil prvotriednu budovu na mieru s rozlohou 30 250 metrov štvorcových v Prologis Park Prague-Jirny pre HP TRONIC, popredného retailera v oblasti spotrebnej elektroniky v Českej republike a na Slovensku.

Výstavbou tejto budovy došlo k dokončeniu celého parku.
 
„Podnikanie spoločnosti HP TRONIC vyžaduje špecifické riešenia, ktoré vďaka svojim schopnostiam odborného poradenstva mohol poskytnúť práve Prologis. Projekt na mieru pre HP TRONIC odráža rastúci dopyt po logistických priestoroch na mieru v strednej Európe a ponúka exkluzívny distribučný prístup na rastúce trhy regiónu,“ povedal Marek Müller, riaditeľ Prologis pre výstavbu a prenájom v Českej republike.
 
Budova spĺňa striktné požiadavky na skladovacie technológie, ktoré HP TRONIC využíva pri uskladňovaní širokého spektra domácich spotrebičov, spotrebnej elektroniky, počítačov a mobilných telefónov. HP TRONIC je prevádzkovateľom obchodného reťazca EURONICS, ktorý sa na základe dohody akcionárov prepojí so spoločnosťou DATART, maloobchodným gigantom v oblasti predaja elektroniky.
 
V budove 6, navrhnutej za účelom zlepšenia prevádzkových operácií zákazníka, sú zahrnuté prvky ako vstavaný mezanín, 12 metrov svetlej výšky alebo podlaha so zvýšenou záťažovou kapacitou umožňujúca inštaláciu špeciálnych regálových systémov. Medzi ďalšie úpravy patrí inštalácia klimatizácie, zdokonalenie osvetlenia a kúrenie aj modifikácie týkajúce sa požiarnej bezpečnosti. Kancelárske a sociálne priestory boli prispôsobené na mieru požiadavkám HP TRONIC.
 
V Prologis Park Prague-Jirny sa nachádza sedem budov s celkovou plochou viac ako 330 000 metrov štvorcových distribučných priestorov. Park je situovaný osem kilometrov na východ od Prahy v blízkosti diaľnice D11, čo umožňuje efektívnu distribúciu ako na lokálne trhy, tak do susedných krajín.
 
Prologis je s viac ako jedným miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných priestorov vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Českej republiky (k 31. marcu 2017).

Prečítajte si aj

Back to top button