Logistika a skladovanie

Spoločnosť cargo-partner rozširuje sieť kontraktnej logistiky v juhovýchodnej Ázii

Spoločnosť cargo-partner strategicky rozširuje svoju sieť v juhovýchodnej Ázii. Najnovšími prírastkami boli pobočky otvorené v Barme (máj 2017) ako aj nové logistické centrá
v Bangkoku (august 2017) a Singapure (január 2018).

Spoločnosť cargo-partner začala svoju expanziu do Ázie v roku 2004, otvorením dvoch pobočiek
v Číne a na Taiwane. O štyri roky neskôr, poskytovateľ logistických služieb rozšíril svoje zameranie na ASEAN región otvorením pobočiek v Thajsku a Singapure. Počas nasledujúcich rokov rozširovala spoločnosť cargo-partner svoje zastúpenie v juhovýchodnej Ázii otvorením kancelárií v Malajzii (2011), Vietname (2013) a v Barme (2017).
 
V januári 2018 spravila spoločnosť cargo-partner prvý úspešný krok v expanzii svojej siete kontraktnej logistiky v Singapure, otvorením logistického centra s TAPA certifikátom. V novom logistickom centre poskytuje cargo-partner množstvo štandardných a na mieru šitých logistických riešení pre klientov
z oblasti eCommerce, Fashion & Lifestyle a Retail. Logistické centrum je strategicky umiestnené 45 minút od letiska Changi, 15 minút od hraníc s Malajziou a 20 minút od centra mesta.
 
V auguste 2017 bolo otvorené nové logistické centrum cargo-partner v thajskom Bangkoku, špecializuje sa na logistiku náhradných dielov. Sklad je umiestnený v bangkokskej zóne voľného obchodu, čo poskytuje množstvo výhod vrátane oslobodenia od importnej a exportnej dane a DPH.  Služby poskytované v sklade v Bangkoku zahŕňajú cross-docking, kitting, štítkovanie, preštítkovanie, prebalenie, kontrolu kvality a returns management. Pre súrne doručenie náhradných dielov ponúka cargo-partner osobné vyzdvihnutie a doručenie motorkou, ako spôsob vyhnutia sa zdržaniu v rušnej premávke ulíc Bangkoku.
 
Od otvorenia prvej pobočky cargo-partner v Barme v máji 2017, vyvinul poskytovateľ logistických služieb širokú škálu riešení pre leteckú, námornú a cestnú prepravu, s priemerným tranzitným časom 2-3 dni v leteckej, 29-33 dní v námornej a 5-10 dní pre kombináciu leteckej a cestnej prepravy tovaru. Špeciálne navrhnuté letecko-cestné riešenie zahŕňa cestnú prepravu z Barmy do Thajska v rámci 2-4 dní, leteckú prepravu z Thajska do Európy alebo USA v rámci 2-3 dní a on-carriage do konečnej destinácie v rámci 1-2 dní. Popritom cargo-partner vybaví všetky colné formality na hraniciach a letiskách.
 
Strategickú expanziu vysvetľuje Luca Ferrara, Chief Executive Officer Asia Pacific & Western Europe: “Juhovýchodná Ázia je významná nielen pre svoju rozmanitosť vyvážaného tovaru, ale aj pre jej rastúcu a relatívne mladú populáciu a rýchly hospodársky rast v posledných niekoľkých desaťročiach. Spoločnosť cargo-partner využíva rozsiahlu sieť vlastných a partnerských kancelárií s cieľom ponúknuť riešenia v oblasti leteckej, námornej a cestnej prepravy pokrývajúce celý región.”
 
Od roku 2018 má spoločnosť cargo-partner v juhovýchodnej Ázii viac ako 120 zamestnancov a je zastúpená kanceláriami v Malajzii, Barme, Singapure, Thajsku a Vietname.
 

Prečítajte si aj

Back to top button