Logistika a skladovanie

Nová špekulatívna výstavba v Prologis Park Prague-Airport vzniká na základe vysokého dopytu

Český logistický park je plne obsadený vďaka svojej vynikajúcej dopravnej dostupnosti.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil začatie výstavby novej špekulatívnej budovy s rozlohou 14 477 metrov štvorcových v Prologis Park Prague-Airport. Očakávaným termínom dokončenia stavby je prvý štvrťrok 2018.
 
„Rýchlosť, s akou sme prenajali predchádzajúcu špekulatívnu budovu a dosiahli plnej obsadenosti celého parku, dokladá vysoký dopyt zo strany zákazníkov po priestoroch v okrese Praha-západ. Rozhodnutie začať v Prologis Park Prague-Airport s touto výstavbou tak bolo logickým krokom,“ povedal Martin Baláž, riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti Prologis pre Českú republiku a Slovensko.
 
Prologis Park Prague-Airport leží neďaleko diaľnice D6 pri exite 7, v dojazdovej vzdialenosti piatich minút od pražského medzinárodného letiska. V parku sa v súčasnosti nachádzajú tri budovy s celkovou rozlohou 73 000 metrov štvorcových, jeho kapacita pre ďalšie rozšírenie je 9 600 metrov štvorcových. Ponúka výborný prístup k hlavným domácim aj medzinárodným obchodným cestám cez diaľnicu D0 na D5 a D1. Linky verejnej dopravy, vrátane autobusovej zastávky priamo v parku, zaisťujú spojenie do Kladna, Prahy a tiež k vlakovej stanici.
 
Prologis je s viac ako jedným miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných priestorov vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Českej republiky (k 30. júnu 2017).

Prečítajte si aj

Back to top button