Letecká doprava

Košice sa letecky spojili s anglickým Bristolom

Z košického letiska v sobotu odletelo prvé lietadlo, ktoré bude premávať na novej pravidelnej linke Košice – Bristol.

Aerolínie Wizz Air budú toto letecké spojenie medzi Košicami a anglickým Bristolom zabezpečovať dvakrát týždenne, vždy v utorok a sobotu. 
 
Spolu s aktuálnou ponukou denného spojenia s letiskom Londýn Luton a spojením s letiskami Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield (obidve dvakrát týždenne) tak bude spoločnosť z Košíc ponúkať v rámci zimného letového poriadku trinásť letov týždenne.
 
Ide o tretie priame letecké spojenie medzi Košicami a Anglickom a historicky prvé letecké spojenie medzi východným Slovenskom a juhozápadným Anglickom. Na letoch z Košíc do Anglicka ponúka Wizz Air dokopy 1980 sedadiel týždenne, čo vytvára množstvo príležitostí pre rozvoj obchodu a cestovného ruchu,“ priblížil predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Michael Tmej.
 
Košický primátor Richard Raši pre TASR uviedol, že má radosť z ďalšej linka. Je to už tretia priama linka do Anglicka po Londýne a Sheffielde. Pre mňa to znamená, že letisko v Košiciach je naozaj dynamicky sa rozvíjajúce letisko. Naše mesto má potenciál, pretože táto linka nie je nijako mestom dotovaná ani podporovaná a letecká spoločnosť sa sama rozhodla, že túto linku otvorí. To znamená, že verí tomu, že sa naplní a bude aj výnosná,“ vyzdvihol. 
 
Každá nová priama letecká linka z Košíc je skvelá správa. Spolu s Bristolom je ich už osem a Košice – a s nimi celé východné Slovensko – sa tak stávajú čím ďalej tým dostupnejšie pre turistov i zahraničných investorov,“ doplnila viceprimátorka Košíc a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice – Turizmus Renáta Lenártová.
 
Košice majú tiež priame letecké spojenia s Bratislavou, Prahou, Kyjevom (linky prevádzkujú České aerolínie – ČSA) a Viedňou (Austrian Airlines).

Prečítajte si aj

Back to top button