Motorizmus

Aj medzi vianočnými poistnými udalosťami sa nájdu kuriozity

Cez vianočné sviatky (24. až 26. december) sa minulý rok odohralo 381 poistných udalostí v celkovej výške 388-tisíc eur.

Okrem tých bežných sa medzi nimi objavilo aj pár skutočnej zaujímavých. Tu nájdete tri najkurióznejšie:
 
Santa Claus na streche
K starým rodičom prišli na Vianoce vnúčatá a tak sa starý otec rozhodol vyzdobiť rodinný dom aj z vonkajšej strany. Jednou so súčastí vianočných dekorácii mali byť aj svetielká na streche starej šopy. Dedkovi sa na ňu podarilo vďaka rebríku dostať, no až pri ich upevňovaní si uvedomil, že stará strecha už nie je taká pevná ako kedysi. Kým z nej stihol ujsť, strešný trám sa zlomil a starý otec sa prepadol rovno do stredu šopy medzi prekvapené vnúčatá. Okrem diery v streche sa poistná udalosť skončila aj zlomenou nohou a pomliaždeným lakťom starého otca.
 
Vianočná rybačka
Ak kúpite živého kapra na trhu či pred nákupným centrom, neznamená to, že máte už vyhraté. Presvedčila sa o tom istá gazdiná, ktorej kúpený kapor plával v napustenej vani. Keď sa ho totiž rozhodla z vane vybrať, zistila, že chytiť ho nebude až také jednoduché. Klzký kapor si život bránil tak úspešne, že žena sa na vode, ktorá pri „rybačke“ z vane vyšplechla, šmykla a bolestivo spadla. A to tak nešťastne, že úraz si vyžiadal ošetrenie na pohotovosti pre vyrazený zub a niekoľko stehov na tvári.
 
Hviezda na krivo
Aj drobná škriepka pri štedrovečernom stole sa môže skončiť neštastne. Pri večeri si totiž manželka všimla, že malá sklenená hviezdička zavesená na okne nad stolom je trocha nakrivo. Požiadala preto manžela, aby ju napravil. Ten s nevôľou stal, stúpol si na stoličku a načiahol sa za hviezdičkou. Nanešťastie pri snahe dočiahnuť stratil rovnováhu a zrútil sa na prestretý stôl, ktorý sa pod ním prevrátil. Celá udalosť sa skončila reznými ranami na ruke, vytknutým členkom a samozrejme, pokazeným Štedrým večerom.
 

Prečítajte si aj

Back to top button