Motorizmus

Policajná Fabia dokáže chrániť posádku pred projektilmi

ŠKODA AUTO Slovensko dnes na veľtrhu policajnej, zabezpečovacej, hasičskej a záchranárskej techniky predstavila vlastnú štúdiu – špeciálne upravenú Fabiu RS určenú slovenskej polícii.

Model ponúka okrem výkonného motora TSI a automatickej prevodovky aj špeciálnu balistickú ochranu vozidla.
Šiesty ročník veľtrhu policajnej, zabezpečovacej, hasičskej a záchranárskej techniky, ktorý sa aktuálne koná v Bratislave, priniesol zaujímavú novinku.

Škodovka o tu odprezentovala vlastný návrh špeciálnej edície športovo ladeného modelu Fabia RS pre slovenskú políciu.
Výbava štúdie Škoda Fabia RS Polícia 1,4 TSI obsahuje štvorvalcový zážihový motor TSI s dvojitým prepĺňaním mechanickým kompresorom a turbodúchadlom. Najvyšší výkon 132 kW (180 k) novinka dosahuje pri 6 200 otáčkach. Maximálna rýchlosť modelu je 224 km/h. Spolu s výkonným motorom vodičovi uľahčí šoférovanie aj 7-stupňová automatická prevodovka DSG.

Policajná verzia Fabie RS sa vyznačuje i balistickou ochranou vozidla s triedou odolnosti IIIA (podľa NIJ 0101.04). Tá zabezpečí ochranu posádky na predných sedadlách a tiež pojazdnosť vozidla. Spolu s vodičom a spolujazdcom sú tak chránené i najdôležitejšie časti automobilu, ako napríklad batéria, motor, riadiaca jednotka či hlavný káblový zväzok. Policajná Fabia RS ponúkne ako doplnkovú výbavu aj balistickú ochranu predného skla vrátane A-stĺpika a tiež bočných skiel.

 

Prečítajte si aj

Back to top button