Správy | Aktuality | Témy

Slovak Lines pridá v okolí Bratislavy spoje, hľadá preto vodičov a mechanikov

Pred vyše týždňom posilnila Železničná spoločnosť Slovensko vlakové spoje v okolí Bratislavy, a to predovšetkým na trasách z Trnavy a zo Senca.

K novým vlakom chce pridať prípojné autobusové spoje aj bratislavský dopravca Slovak Lines a zároveň chce zaviesť taktovú dopravu. Na to však potrebuje prijať desiatky nových vodičov a tiež niekoľko mechanikov, dopravca preto robí nábor nových zamestnancov.
 
„V spolupráci s Bratislavskou integrovanou dopravou a Bratislavským samosprávnym krajom upravujeme od konca leta cestovné poriadky,“ avizovala hovorkyňa spoločnosti Eva Vozárová. Dopravca tak potrebuje zamestnať viac vodičov a nároky stúpnu aj na údržbu vozového parku, preto chce prijať aj viac servisných mechanikov. 
 
„V súvislosti s novými cestovnými poriadkami a ďalšími pripravovanými aktivitami vieme ihneď umiestniť až niekoľko desiatok vodičov a niekoľko mechanikov,“ priblížila Vozárová. Cestovné poriadky sa podľa jej slov ešte finalizujú, presný počet potrebných pracovníkov bude teda známy neskôr. 
 
Nových vodičov a mechanikov chce Slovak Lines hľadať na náborovom dni, ktorý bude 26. júna na Autobusovej stanici Nivy v Bratislave. V ideálnom prípade by boli podľa dopravcu vhodní vodiči s vodičským preukazom typu D. Spoločnosť však avizuje, že záujemcovia sa môžu všetko naučiť aj u dopravcu.

Prečítajte si aj

Back to top button