Správy | Aktuality | Témy

Scania servis Ličartovce – stále medzi elitou

Tím mechanikov zo servisu Scania Ličartovce sa znovu prebojoval do európskeho finále súťaže TOP TEAM, kde obsadil deviate miesto. Pracovníci východoslovenského servisu tak opäť preukázali svoju vysokú úroveň znalostí a zručností.

Tím Slovak Eagles v zložení Ladislav Steiner, František Štofaňák, Marián Hlavatý, Peter Bezeg, Tibor Bodnár a Vladimír Hvizdoš patrí dlhodobo k najlepším mechanikom nielen na Slovensku, ale tím tento rok opäť ovládol i česko-slovenské finále pracovníkov servisov Scania. Vďaka tomuto výsledku mohol servis Scania Ličartovce reprezentovať Slovensko v európskom finále súťaže TOP TEAM.  
 
Tohtoročný ročník bol extrémne vyrovnaný. Počet bodov pridelený za správne odhalenie a opravenie chýb, ktorý v minulom ročníku stačil na postup, tento rok znamenal umiestnenie v druhej polovine výsledkovej listiny. Tím sprevádzal tiež Marián Slimák, ktorý má v Scanii Slovakia na starosti technické školenie a podporu: „To ich nasadenie bolo excelentné, stres som na nich nevidel.“ Slovak Eagles sprevádza Marián Slimák pravidelne a má skúsenosti tiež zo svetového finále súťaže TOP TEAM. Môže preto výkon mechanikov zo servisu Scania Ličartovce porovnávať s minulými ročníkmi: „Viedli si profesionálne a dokonca ich chválili tiež inštruktori na súťažných stanoviskách.“
 
 
Medzi deviatym a tretím miestom bol rozdiel len 22 z celkového počtu 250 bodov. I to je dôkaz vyrovnanosti tohtoročného ročníka. „Rozhoduje každá maličkosť. Na jednotlivých súťažných stanoviskách je dôležitá dokonalá súhra všetkých piatich mechanikov, ktorí musia počas 20 minút odhaliť všetky chyby. Musím svojim mechanikom poďakovať za reprezentáciu servisu. Žiaľ, tentokrát sme nepostúpili do svetového finále, ale teší ma, že čo sa napríklad týka teoretických otázok, boli sme vo všetkých najlepší,“ hodnotí európske finále Ladistav Steiner, vedúci servisu Scania Ličartovce.
 
Video z európskeho finále súťaže TOP TEAM, zachytávajúce účinkovanie všetkých 3 tímov z regiónu Scania CER (Slovensko, Česká republika, Maďarsko), si môžete pozrieť po kliknutí na tento odkaz.
 
Výsledková listina:
1.     Rakúsko
2.     Taliansko
3.     Česká republika
4.     Maďarsko
5.     Nemecko
6.     Turecko
7.     Ukrajina
8.     Švédsko
9.     Slovensko
10.    Írsko

Prečítajte si aj

Back to top button