Správy | Aktuality | Témy

DKV odporúča pre novorozšírené mýto v Nemecku palubnú jednotku Toll Collect

Mýto pre nákladné vozidlá od 7,5 tony sa v Nemecku od 1. júla rozšíri na všetky spolkové cesty.

Spoločnosť DKV odporúča dopravcom, ktorí budú pri spustení rozšíreného nemeckého mýta potrebovať nové mýtne boxy, včasnú registráciu a palubné jednotky prevádzkovateľa mýtneho systému Toll Collect. Doposiaľ používané jednotky Toll Collect zostanú v platnosti aj pre novospoplatnené komunikácie a nemusia sa meniť.
 
„Spoľahlivé poskytovanie služieb našim zákazníkom je pre nás prioritou,“ hovorí Jürgen Steinmeyer, riaditeľ pre mýtne služby v spoločnosti DKV Euro Service. „K 1. júlu bude oficiálne možná úhrada mýta v Nemecku iba prostredníctvom palubnej jednotky prevádzkovateľa mýtneho systému spoločnosti Toll Collect. Mýtne boxy pre viacero krajín, kompatibilné s riešením EETS ako DKV Box Europe, sú aktuálne len na začiatku príslušného registračného procesu a ten nebude k 1. júlu definitívne dokončený. Vzhľadom na to, že každý poskytovateľ EETS dostáva od spoločnosti Toll Collect rovnaké informácie, platia pre všetkých rovnaké podmienky.“
 
Ďalšie informácie a bezplatný kalkulátor mýtnych poplatkov ponúka DKV na adrese https://www.dkv-euroservice.com/cz/služby/mýtné/mýtné-v-příslušné-zemi/německo.
 

Prečítajte si aj

Back to top button